Norwegian udskyder rute fra Irland til USA

0
Besætningen ved Norwegians første afgang i weekenden fra Paris til New York.
Besætningen ved Norwegians første afgang i weekenden fra Paris til New York.

FLYSELSKABER: Som del af Norwegians ”pakke” for at få permanent driftstilladelse til USA for sit irske datterselskab, ville man åbne mellem Irland og USA. Det er nu udskudt. Til gengæld har man åbnet mellem Paris og USA.

USAs transportministerium, DOT, vil ikke umiddelbart give Norwegian permanent flyvetilladelse for det irske datterselskab, Norwegian Air International, NAI.

DOT mener, bl.a. påvirket af pilotfagforeninger, at Norwegian regelshopper med NAI og står bag social dumping for at kunne konkurrere med bl.a. amerikanske flyselskaber. Bl.a. ved at ansætte besætninger til lavere løn, end selskabet f.eks. skal betale i Norge.

Et andet kritikpunkt har været, at NAI slet ikke har en rute fra Irland til USA. For at imødekomme dette havde NAI bebudet ruter fra irske Cork og Shannon til Boston. Men de er nu udskudt til næste år, skriver avisen Irish Times.

Det skyldes bl.a., at EU på vegne af Norwegian netop har iværksat mægling mellem EU og USA, så Norwegian kan få sine permanente flyvetilladelser.

Men Norwegian fortsætter sin ekspansion mellem Europa og USA. Senest ved i weekenden at åbne mellem Paris og New York JFK. Der kommer også i den kommende tid Norwegian-ruter fra Paris til Los Angeles, den starter 4. august, og Fort Lauderdale i Florida.

Norwegian har i dag otte B787-8 Dreamliner og tre af den større B787-9. Inden for fire år vil Norwegian have 42 787 Dreamliners i flåden.

Fra Københavns Lufthavn har Norwegian afgange til New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Las Vegas og Orlando, Puerto Rico og Sankt Croix i Caribien samt til Thailands hovedstad, Bangkok. Ruterne flyves fra en til fire gange om ugen.

Norwegian har også ruter fra de franske besiddelser i Caribien, Martinique og Guadeloupe, til USA.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz