Norwegian udvider langdistanceflåden

norwegianLavprisselskabet leaser yderligere to nye 787-9 Dreamliners fra foråret 2018. Selskabet vil herefter råde over 42 Dreamliners i 2020. Norwegian anvender samtidig otte optioner på køb af Boeing 737 MAX8.

”For at kunne tilbyde nye ruter og gøre langruterne endnu mere konkurrencedygtig er vi afhængige af flere omkostningseffektive fly. Langdistanceoperationen er afgørende for at sikre vækst og nye arbejdspladser”, siger adm. direktør Bjørn Kjos.

I løbet af snart tre år med interkontinentale flyvninger har belægningen i snit ligget over 90%. Den udvidede flyordre gør det muligt at ekspandere i nye markeder og opbygge en endnu mere robust organisation.

Norwegian har i dag otte fly af typen 787-8 og to 787-9 Dreamliners i flåden. Selskabet anvender også otte af sine 100 købsoptioner på flytypen Boeing 737 MAX8. Koncernen har allerede bestilt 100 fly af denne type og er lanceringskunde i Europa. 737 MAX8 er næste generation kort- og mellemdistancefly fra Boeing og har en rækkevidde, som muliggør interkontinentale flyvninger.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.