Norwegian udvider langdistanceflåden

norwegianLavprisselskabet leaser yderligere to nye 787-9 Dreamliners fra foråret 2018. Selskabet vil herefter råde over 42 Dreamliners i 2020. Norwegian anvender samtidig otte optioner på køb af Boeing 737 MAX8.

”For at kunne tilbyde nye ruter og gøre langruterne endnu mere konkurrencedygtig er vi afhængige af flere omkostningseffektive fly. Langdistanceoperationen er afgørende for at sikre vækst og nye arbejdspladser”, siger adm. direktør Bjørn Kjos.

I løbet af snart tre år med interkontinentale flyvninger har belægningen i snit ligget over 90%. Den udvidede flyordre gør det muligt at ekspandere i nye markeder og opbygge en endnu mere robust organisation.

Norwegian har i dag otte fly af typen 787-8 og to 787-9 Dreamliners i flåden. Selskabet anvender også otte af sine 100 købsoptioner på flytypen Boeing 737 MAX8. Koncernen har allerede bestilt 100 fly af denne type og er lanceringskunde i Europa. 737 MAX8 er næste generation kort- og mellemdistancefly fra Boeing og har en rækkevidde, som muliggør interkontinentale flyvninger.