Norwegian vil flage ud til Irland

norwegian 787

Det norske flyselskab vil slå sig ned i Ryanairs hjemland for at kunne benytte personale med asiatiske løn- og arbejdsvilkår, når selskabet starter langdistanceruter, skriver Dagens Næringsliv.

Personalet skal efter planen benyttes på flyvninger til og fra New York, Florida og Bangkok. Norwegian kan dermed reducere sine lønudgifter og opnå bedre lønsomhed.

”De norske lønninger gør det håbløst at konkurrere med de asiatiske flyselskaber”, siger Norwegians chef Bjørn Kjos.

Norges regering har imidlertid sat en stopper for, at Norwegian kan benytte asiatisk besætning på norskregistrerede fly.
På baggrund af regeringens beslutning fra januar, er det ifølge Dagens Næringsliv sandsynligt, at  Norwegians nye Dreamliners registreres i Irland og ikke i Norge.

”Endelig beslutning er ikke truffet, men Irland er en mulighed, som vi også har en dialog med tilsynet om. Årsagen til dette bør jo være godt kendt, vi retter os selvsagt efter norske myndigheders krav om at fly med udenlandsk besætning skal være registreret i udlandet, som den norske udlændingeforskrift er formuleret. Norwegian har ikke selv haft noget ønske om udenlandsregistrering, men det er den gamle særnorske bestemmelse, som den nuværende regering har valgt at holde fast ved”, siger Norwegians kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Fagforeningen Parat bryder sig ikke om Norwegians fremgangsmåde og næstformand Vegard Einan siger til DN, at fagforeningen vil advare norske myndigheder om det, hvis Norwegian flytter langdistanceflyene til Irland, da Parat mener, det er en omgåelse af de politiske vedtagelser fra januar.