Norwegian vokser mest i Danmark

norwegianDanmark er Norwegians fjerdestørste marked – og det marked, hvor flyselskabet i år tilbyder den største stigning i udbudte passagerkilometer. Samlet har selskabet i august 366 ruter, 23 nye, mens 18 er blevet lukket.

Anstrengelserne for at udvide rutenettet til ikke kun at dække Norden, har ikke nødvendigvis været en ubetinget succes. Tilbageslagene omfatter den nylige pilotstrejke og en nedgang i omsætningen i årets første kvartal på 18% sammenlignet med samme kvartal sidste år, noterer hjemmesiden anna.aero i en ny analyse.

Hjemmesiden peger også på, at lavprisselskabet har problemer med sine langruter – bl.a. som følge af modstand fra den store nordamerikanske pilotfagforening ALPA.

I antallet af udbudte sædekilometer, ASK (Available Seat Kilometre), er Norge største marked fulgt af Spanien, Sverige og Danmark. I forhold til sidste år har Norwegian haft størst vækst i ASK på ruterne fra England og til USA. Bl.a. omfatter denne stigning ruter fra London Gatwick til Fort Lauderdale i Florida, New York og Los Angeles.

Når det gælder Danmark, Finland, Norge og Sverige – viser selskabets udbud af ASK for den kommende sommer, at det fra Sverige og Finland vil være uforandret, 10 pct. større fra Danmark og tre procent mindre ud af Norge sammenlignet med sidste sommer. ASK-udbuddet fra England til USA vil være ca. 30 pct. større den kommende sommer. Anna.aero har kigget på tallene for august i år og sammenlignet med samme måned sidste år.

Samlet udbyder Norwegian blot 1,5% flere ruter i august i år sammenlignet med august sidste år. En stigning fra 361 til 366 ruter. Stigningen dækker over åbning af 23 nye ruter, men også lukning af 18. Fra den største base, Oslo, har selskabet bl.a. lukket til Bratislava, Køln (Bonn), Ibiza og Kiev. Flest ruter er lukket fra Torp-lufthavnen ved Oslo – nemlig til Antalya, Barcelona, Dubrovnik, Nice, Mallorca og Trondheim; sidst i denne måned lukker også indenrigsruten mellem Torp og Bergen.

Flyselskabet får til efteråret en række nye langruter: Fra 31. oktober fra Stockholm til Las Vegas med et fly om ugen, fra starten af november bliver der flyvninger fra Oslo, Stockholm og London Gatwick til San Juan på Puerto Rico –og fra starten af november fra Københavns Lufthavn til St. Croix på De Amerikanske Jomfruøer samt til Las Vegas – også én gang om ugen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.