Norwegians transatlantiske ruter til EU-US debat

Norwegian-B787-irsk-registerNorwegian Air Internationals, NAIs, ansøgning om tilladelse til at betjene flyruter til USA kommer på dagsordenen på det næste EU-US luftfartsmøde i april i Washington DC.

Det emne – sideløbende med Norwegian UKs, NUKs, nye ansøgning om betjening af flyruter til USA – kommer op til diskussion, når den fælles komite, som overvåger EU-US Open Skies aftalerne mødes.

Begge Norwegians datterselskaber søger om tilladelse til at flyve til USA. NAI har ae irsk operators certificate (AOC), mens NUK har en britisk AOC. NAIs ansøgning har ventet i to år på svar, mens NUK søgte i slutningen af 2015.

En sammenslutning af fagforeninger og flyselskaber har modsat sig en godkendelse af begge ansøgninger. Med hensyn til NAI siger modstanderne, at den irske AOC er en måde at slippe uden om de strikte norske arbejdsregler. NUK har allerede adskillige operationer fra London Gatwick, og modstanderne beder USA’s regering om flere informationer om selskabets personaleforhold. Ifølge Norwegian lever begge datterselskaber op til arbejdsbestemmelserne i både EU og USA.

EU-kommissionen planlægger en mere formel protest over for US Department of Transportation (DOT), der er ansvarlig for godkendelsen.

NUK har fået omfattende støtte fra mange sider – både den britiske regering, samt lufthavne og flere flyselskaber i både Europa og USA.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.