Mida Golf Club ved Kanchanaburi, 200 kilometer vest for Bangkok, er en af seks golfbaner, udenlandske turister kan opholde sig på i deres karantæneperiode. Foto via Tourism Authority of Thailand.

Nu kan turister i karantæne spille golf i Thailand

I stedet for som i dag at tilbringe 14 dage i karantæne på et hotel i Thailand, før endelig indrejse i landet, tilbydes turister fra blandt Island og Finland nu at opholde sig de to uger på et golfresort.

Vil man som udenlandsk statsborger til Thailand som turist, så kan det godt lade sig gøre, hvis ens lands er på listen midt i en coronatid. Det kræver bare god tid, for de to første uger skal tilbringes i karantæne, inden turisten kan rejse ud i landet.

Thailand er dog som resten af verden rød i de danske rejsevejledninger. Men Thailand er på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, EU vil åbne for, når det igen bliver muligt.

Men de statslige thailandske turistmyndigheder, Tourism Authority of Thailand, TAT, oplyser nu, at blandt andet statsborgere fra Island og Finland kan komme indenfor i Thailand og tilbringe de to ugers ventetid på et golfresort. Indtil nu har de to ugers karantæne skulle tilbringes på et hotel. I første omgang er Danmark, Sverige og Norge ikke med på listen, der dog opdateres to gange om måneden, oplyser TAT.

For at komme ind i Thailand kræves et visum. Det skal fortsat søges senest to til tre uger før afrejse. Før afgang mod Thailand skal den rejsende fremvise en højst 72 timer gamle negativ coronatest.

Ved ankomsten til Thailand testes turisten igen, hvorefter turen for eksempel går direkte til et af flere udpegede hoteller i Bangkok eller nu også seks golfresorts. Her skal turisten være de næste 14 dage. Er den rejsende stadig coronafri efter de to uger, kan vedkommende frit rejse ud i Thailand.

Seks golfresorts til karantænen
Men nu kan de 14 dage under karantænetiden omveksles fra et hotel til et golfresort, oplyser TAT’s nordiske kontor i Stockholm til STANDBY.DK

TAT henviser til, at den thailandske regering for nylig godkendte seks golfresorts som karantænested. Udvidelsen af mulighederne sker for at styrke turismen til Thailand og for at imødekomme de langtidsturister, der ikke gider sidde og glo to uger på et hotel.

De thailandske sundhedsmyndigheder har udpeget seks golfresorts som alternativer til hoteller for turister, der venter på at komme ind i Thailand.

Turisterne i karantæne skal, lige som det er tilfældet med de udpegede karantænehoteller, blive på golfresortet, men de må gerne spille golf. De seks resorts er lukket for andre besøgende mens de fungerer som karantæne-mulighed.

200 kilometer fra Bangkok
De seks golfresorts er Mida Golf Club, Blue Star Golf Course og Evergreen Hills Golf Club & Resort, alle i Kanchanaburi cirka 200 kilometer vest for Bangkok. Der køres direkte fra lufthavnen til resortet uden stop under vejs. De andre er Sawang Golf Club i Cha-am, Artitaya Chiang Mai Golf Resort i nærheden af Chiang Mai samt Artitaya Country Club ved Nakorn Nayok.

Ved ankomsten til golfresortet foretages en hurtig PCR-test, som der er svar på indenfor 24 timer. Er coronatesten negativ, kan turisten spille golf næste dag. Er testen positiv, overføres den smittede turist til et udpeget hotel og eventuelle medrejsende kommer i overvåget karantæne, oplyser TAT.

I alt testet turisterne tre gange under opholdet på karantæne-resortet. Også personalet på golfresortet skal være der permanent og må ikke forlade det.

De thailandske myndigheder har denne særlige hjemmeside om mulighederne for golfkarantæne, klik her: golfquarantine.com

Thai Airways flyver i øjeblikket én gang om ugen mellem København og Bangkok, hvor det primært er repatrieringer og fragt. Fra den 1. juli tilbydes tre ugentlige afgange i åbent salg.

Relaterede artikler:

Tre gange om ugen fra København til Bangkok

Thailand åbner for danske langtidsturister

”Alle venter på ketchup-effekten”