Nu skal børn have eget pas

Justitsministeriet udstedte i december sidste år en bekendtgørelse med en bestemmelse om, at alle danskere – også børn – skal have eget pas fra 26. juni i år, skriver politiken.dk.

 

Bekendtgørelsen bygger på en EU-forordning med reglen ‘en person, et pas’ og hos Rigspolitiet regner man med, at mellem 5.000 og 10.000 børn nu skal have pas for første gang. Chefen for pas og kørekort, Christian Schougaard, forventer ikke, at reglerne vil skabe problemer trods den korte frist.

 

Selv med knap en uge til reglen træder i kraft tror han ikke der bliver problemer, idet det altid er muligt at få et såkaldt provisorisk (midlertidigt) pas.

Ifølge Borgerservice i Københavns Kommune findes der tre forskellige måder at få udstedt et nyt pas på. Den normale pasudstedelse hos Borgerservice hvor man kommer sammen med barnet, barnets originale navne- eller dåbsattest og et pasfoto af barnet. Herefter tager det i gennemsnit 12 dage, før passet kan hentes.

 

Et provisorisk pas, der gælder til alle EU-lande, kan udstedes med det samme. Tjek Udenrigsministeriets hjemmeside for at se, om et midlertidigt pas også kan bruges i eksempelvis Tyrkiet, USA, Thailand, Egypten eller Kroatien.

 

Man kan også søge om et hastepas, der tager otte dage at lave eller i nødstilfælde efter et eksprespas. Så møder man op i Borgerservice inden klokken 13.00 og kan senere samme dag hente det nye pas, hvis man bliver godkendt til eksprespas af Borgerservice i samarbejde med Rigspolitiet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.