Nu skal der også betales for håndbagage

Næste år har flyselskabet United Airlines planer om at bryde et tabu og tage sig betalt tasker i kabinen.

At håndbagage er gratis er nærmest et helligt princip for de flyrejsende. Selv lavprisselskabet Ryanair har afstået fra at tage ekstra betaling for kabinetasken, men nu bryder United Airlines tabuet.

Flyselskabet bebuder, at man vil indføre en ny klasse, ’basic economy’, hvor de rejsende kun må medbringe bagage, der kan være under flysædet.

Hvis United Airlines forventninger stemmer, vil flyselskabet tjene en milliard dollars på sin nye klasse frem til 2020.

Men ændringen er ikke modtaget venligt. Den demokratiske New York-senator Charles E. Shumer er en af mange, som siger fra: ”Det virker som om, flyselskaberne hvert år kommer på en ny, dårlig plan, som retter sig imod forbrugerne. Det skal stoppes”, siger han.

Fra United Airlines side hævder man, at passagererne kommer til at synes om den ny budgetklasse. Selskabets bestyrelsesformand Scott Kirby siger til Reuters, at undersøgelser viser, at de rejsende ikke bryder sig om at skulle lede efter plads til håndbagagen i de ofte overfyldte bagagerum over sæderne.

Den nye klasse sættes til salg fra starten af 2017.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.