Nu starter ’Wondercool’

Februar i København byder på over 100 kulturevents indenfor musik, mad, mode, kunst, design og arkitektur. Wondercool byder på alt fra musik i parkeringskældre til gastro-cruises.

Sejlture med indlagte restaurantbesøg, koncerter på museum og i parkeringskældre, samt guidede gåture i det mere ukendte København, er på programmet, når Wondercool for tredje år i træk finder sted.

Det er Copenhagen Cooking, Copenhagen Jazz Festival, Designmuseum Danmark, Dansk Arkitektur Center, musikfestival FROST, Arken, Louisiana, Statens Museum for Kunst og Copenhagen Fashion Festival, som i februar byder på arrangementer, som bl.a. tæller cross-over events, der blander fx mad med design og musik.

Én af de københavnske sommer-succeser, madfestivalen Copenhagen Cooking, inviterer i sin vinterudgave på fejring af blåmuslingen. Under navnet ’Blåt Guld’ kan man komme på gastronomiske eftermiddags-sejlture i havnen, hvor restauranter fremtryller signaturretter med blåmuslingen i centrum.

Med René Redzepi som vært bliver der diskuteret mad og madkultur med spørgsmålet, ’Hvad er kreativitet?’. Det vil Paul Cunningham, Erwin Lauterbach, Tal R og Knud Romer diskutere med hinanden og publikum.

Musikfestivalen FROST byder på danske og internationale navne, mange i usædvanlige locations. Bl.a. spiller Elektro Guzzi på Zoologisk Museum og Peter Sommer giver smagsprøver på sit nye album i parkeringskælderen under Hotel Danmark. Nils Frahm, optræder live i Louisianas koncertsal og har Mikael Simpson med på scenen.

Copenhagen Jazz Festival byder på fx klezmer musik med bandet Mazel, der blander østeuropæisk klezmer, amerikansk jazz, fransk chanson, rumænsk folkemusik, argentinsk tango og italiensk opera på Louisiana. Guitarist Jakob Bro spiller på Kulturhuset Islands Brygge og på Statens Museum for Kunst og Sinne Eeg på Den Sorte Diamant.

Designmuseum Danmark og Copenhagen Fashion Festival afholder to modesaloner om musik, mode og identitet. Her mødes forskere og kreative, blandt andre Mads Nørgaard og Henrik Vibskov.

Dansk Arkitektur Center arrangerer ’Secret Saturday Walks’ med guidede gåture til Refshaleøen, Nordvest og Ørestad samt ’Sunday Morning Walks’ til Frederiksstaden og Ørestad.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.