Nu vil vi rejse med højhastighedstog

Undersøgelsen bygger på, at langdistancerejser med internationale højhastighedstog bliver stadig mere populære. Rapporten bygger på data fra mere end 7.000 togrejsende i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien og Sverige.

 

Der er store forskelle mellem landene og undersøgelsen giver værdifulde oplysninger til togselskaber, som ønsker at modernisere og forbedre kundeoplevelsen. F.eks. svarer 77%, at de ville vælge et internationalt højhastighedstog frem for et andet transportmiddel, hvis prisen var lavere.

 

Næsten 60% oplyser, at de i forvejen ønsker at booke ’tilsluttende tog og andre transportmåder’ (dvs. en billet, der dækker alle de transportformer, man ønsker gøre brug af på en rejse). Dette ønske var mest udpræget blandt de svenske rejsende med 71%, fulgt af Tyskland med 64% og Spanien med 63%.

 

70% af de rejsende oplyste, at de i 2014 forventer at finde bekvemme siddepladser og områder til afslapning på de internationale jernbanestationer. Også mobil betaling er en tjeneste, som to femtedele af de adspurgte vægtede højt.

 

Hvis man ser bort fra prisen, ville 52% vælge højhastighedstog frem for fly eller bil på længere internationale rejser, hvis det var mere behageligt, end det er i dag. 51% ville vælge tog, hvis transportmåden indebar lavere risiko for forstyrrelser og annulleringer, mens 46% ville gøre det, hvis togrejsen var direkte tilsluttet til andre tjenester, som f.eks. lejebil og fly.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.