Nulvækst i Sveriges turisme

Rejseaktiviteterne til, fra og internt i Sverige, samt antallet af gæstenætter forventes blot at stige med 1% i 2013, fremgår det af turistbranchens vækstprognose.

Prognosen viser en fortsat stærk efterspørgsel på flyrejser, som ventes at stige med 2%, hvor svenskernes fritidsrejser udenlands driver udviklingen. Forretningsrejserne dæmpes til gengæld i det første halvår, hvilket blandt andet sænker prognosen for overnatninger. Udviklingen ventes at tage ny fart i tredje og fjerde kvartal, skriver travelreport.se.

Resultatet for tredje kvartal 2012 viser, at de totale rejser og overnatninger faldt med 1% sammenlignet med tilsvarende periode 2011. I og med det svage resultat for tredje kvartal revideres helårsprognosen for 2012 til en vækst i volumen til plus/minus nul

”Konjunkturerne i Sverige og Europa har påvirket de svenske turisterhverv i stort omfang i 2012. Vi har revideret tallene i to tilfælde og sænkede endelig helårsprognosen for 2012. Ud fra de indikatorer vi benytter ser vi nu at 2013 kan blive et bedre år end 2012 for turismen”, siger Jan Lundin, adm. direktør for Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS).