Ny aftale mellem Skandinavien og Rusland

De russiske myndigheder ønsker godkendelse af rutetrafik til København, Billund og endnu en dansk lufthavn, samt til Oslo, Bergen, Tromsø, Haugesund, Fagernes, Kirkenes, Trondheim og Stavanger i Norge, så vel som til Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå og Östersund i Sverige.

 

Fra Norge er der til gengæld ønsker om ruter til Moskva, St. Petersburg, Murmansk, Arkhangelsk og fire yderligere russiske lufthavne.

 

Fra Danmark lyder der ønsker om ruter til Moskva, St. Petersburg og Kaliningrad, mens Sverige ønsker ruter til Moskva, St. Petersburg og yderligere tre russiske lufthavne.

 

Den næste forhandling ventes at finde sted mod årets slutning eller i begyndelsen af 2013.

 

De russiske myndigheder har afvist at diskutere implementering af de aftalte principper vedrørende overflyvning af Sibirien. I 2006 enedes EU og Rusland om udfasning af de høje gebyrer for overflyvning af Sibirien, men nu henviser vicetransportminister Valery Okulov til EUs ensidige CO2-skat som en forhindring for en gebyrnedsættelse i indeværende år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.