Ny Airbus mindsker klimapåvirkningen

I april var der premiereflyvning fra Helsingfors til New York og i dag kan direktør Heikki Helander, chef for Finnairs Flight Operations Engineering and Deveopment i Helsingfors, konstatere at flyet er blevet den rene sparebøsse.

”Vi har gennemført et miljøstudie mellem Helsingfors og New York og sammenlignet Airbus A330-300 med den MD11, som nu er afløst på ruten. Resultatet er sensationelt. Det viser at Airbus A330-300 bruger 580 tons mindre brændstof og slipper 1.830 tons mindre CO2 ud pr måned i forhold til MD11.

Omregnet på årsbasis bliver besparelsen usædvanlig stor – 7.000 tons brændstof og 22.000 tons mindre CO2. Finnair har nu fire A330-300 og et femte er på vej i år. Vi ser et enormt besparelsespotentiale!”

En sammenligning mellem den firemotorede Airbus A340 og den tomotorede A330 bevisar igen hvor brændstofeffektiv det nye fly er. En A340 bruger 580 tons mere brændstof og slipper 900 tons mere CO2 ud på strækningen Helsingfors – New York og retur.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.