Ny Apollo-direktør måske kun midlertidig

Apollo Rejser meddelte i fredags, at 45-årige Stefan Vilner efter kun lidt over et år på posten fratræder med øjeblikkelig virkning som chef for Kuoni-koncernen i Danmark. Han erstattes med det samme af Niels Grosen, tidligere underdirektør i Europæiske Rejseforsikring og inden da bl.a. chef for daværende Tjæreborg Rejsers kontor på Rådhuspladsen i København.

 

I den korte pressemeddelelse fra Apollo stod bl.a., at Niels Grosen ”går ind som fungerende chef for Kuonis aktiviteter i Danmark.” Om formuleringen ”fungerende chef” for Kuoni i Danmark, sagde driftsdirektør for Kuoni Nordic, Mats Dahlquist, søndag til takeoff.dk:

 

”Det er rigtig opfattet, at Niels Grosen kan være en midlertidig løsning som landechef for os i Danmark. Vi har iværksat en rekrutteringsproces for at finde ny country manager for Kuoni i Danmark. Den proces vil vare to til fem måneder. At den nye chef er en dansker vil garanteret spille en rolle – og Niels Grosen kan godt være kandidat til stillingen.”

 

Mats Dahlquist vil ikke sige, hvor længe aftalen med Niels Grosen om, at han skulle overtage efter Stefan Vilner har været klar. ”Det er interne forhold,” siger han. Det var søndag ikke muligt for takeoff.dk at få en kommentar fra Niels Grosen.

 

I pressemeddelelsen om Stefan Vilners pludselige stop som chef i Danmark og Niels Grosen som ny, midlertidig chef, sagde Mats Dahlquist bl.a.:

”Niels Grosen har stor erfaring i salg og service. Det er derfor med glæde, at jeg ønsker ham velkommen som fungerende chef for Kuoni Danmark.”

 

Om Stefan Vilner var ordene: ”Vi takker Stefan for den indsats, han har gjort for Kuoni, Apollo Danmark og Falk Lauritsen Rejser. Stefan har været med til at videreudvikle den danske forretning i sin tid i virksomheden. Vi ønsker ham alt godt i det fremtidige virke udenfor Kuoni,” sagde Mats Dahlquist.

 

Apollo Rejser var sidste år med 139.000 rejser solgt med afrejse fra Danmark landets fjerdestørste charterrejsebureau, kun overgået af Spies, Star Tour og Bravo Tours. Apollo (Kuoni) ejer også Falk Lauritsen Rejser – lægges de to bureauers salg sammen, ville de overhale Bravo Tours som Danmarks tredjestørste charterrejsebureau.

 

I øvrigt meddelte Apollo tidligere sidste uge, at Glenn Bisgaard indsættes som ny direktør for Falk Lauritsen Rejser i Danmark, hvor han afløser Søren Buchbjerg.

 

Fremtiden for Apollo og Falk Lauritsen Rejser i Danmark kan blive at tydeliggøre de to varemærker i mere separate enheder.

Glenn Bisgaard var i en årrække chef for Kuonis incoming division i Danmark – han har senest bl.a. været chef for FIT Apollo (fleksible rejser) og Discover by Apollo (rundrejseprogrammet) samt stået i spidsen for en turnaround i den russiske Kuoni-division, Megapolus Tours.

Skrevet af Henrik Baumgarten