Ny eftersøgning efter Atlantis

Det siger videnskabsfolk fra Leibniz Oceanografiske Institut i den tyske by Kiel, som opdagede naturkatastrofen under et togt med forskningsskibet Poseidon, som skulle udforske en naturkatastrofe, der skete samme sted for 50.000 år siden, skriver jp.dk.

Ved ulykken for 2000 år siden opstod en voldsom tsunami og stumper fra bruddet blev spredt over et område på 150.000 kvadratkilometer.

Placeringen passer godt med historien om Atlantis, den forsvundne by, som filosoffen Platon fortalte om for 2400 år siden. Det var et idealsamfund, som forsvandt ved en naturkatastrofe for mange tusinde år siden. De fleste har betragtet Platons fortælling som fantasi, men alligevel er der i årenes løb fremkommet talrige teorier om, hvor det ’virkelige’ Atlantis lå.

Nu må vi så imødese en ny bølge af teorier, fortællinger og ekspeditioner, som på baggrund af de nye opdagelser kan stedfæste Atlantis ud for Marokkos kyst.

Videnskabsfolkene fra Kiel nævner ikke Atlantis med et eneste ord.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.