Ny Euroseddel på gaden i dag

Den Europæiske Centralbank sender i dag en ny 50 Euro seddel på gaden. Nyt design og nye detaljer skal sikre den mod svindel.

Formålet med de nye sedler er at sikre valutaen mod svindel. Af samme grund har man udstyret dem med flere nye detaljer, der skal gøre dem sværere at kopiere, skriver tv2.dk.

”Detaljerne er de nyeste og bedste inden for sikkerhed. Det er en del af vores bestræbelser på at bevare Euro som en stabil valuta, som 338 millioner mennesker i Eurozonen bruger hver dag”, sagde Yves Mersch, bestyrelsesmedlem i Den Europæiske Centralbank, da sedlen blev præsenteret i juli.

Den Europæiske Centralbank har allerede sendt nye sedler for 5, 10 og 20 Euro på gaden. Den nye seddel betragtes som vigtigere, da der findes ni milliarder af dem, og cirka 46% af alle Euro-sedler, der er i omløb, er 50 Euro-sedler.

En af detaljerne er et gennemsigtigt ’vindue’, som viser Europa – en figur fra græsk mytologi. En lignende detalje finder man også på den nye 20 Euro-seddel.

Ud over at designe nye sedler besluttede centralbanken sidste år at droppe 500 Euro-sedlen fordi, den ’kan fremme ulovlige aktiviteter’, da få sedler betyder meget store beløb, som let kan flyttes. Den tages ud af brug med udgangen af 2018.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.