Ny forsinkelse af Femern-forbindelse

femernFinansminister Claus Hjort-Frederiksen siger til dagbladet Børsen, at omkostninger og manglende indtægter ved den faste forbindelse er gået i vejret med 15 milliarder kroner siden sidste år.

”Vi må træffe nogle vanskelige beslutninger om at standse nogle projekter, også dem der er i gang, Og vi kan naturligvis ikke sætte gang i nye anlægsprojekter”, siger han.

Venstres finansordfører Jacob Jensen bekræfter, at Femern-forbindelsen er et af de projekter, der måske udskydes, men afviser, at Femern-forbindelsen risikerer helt at blive stoppet:

Direktør i Dansk Industri Michael Svane er foruroliget: ”Hvis man flirter med tanken om, at forbindelsen ikke skal blive til noget, så vil vi reagere ganske kraftigt”, siger han til Børsen.

Også Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen er bekymret: ”Der er rigtig mange i venteposition, som er dybt afhængige af, at de kan komme i gang med det arbejde, de har planlagt, siger han til DR.

Oprindeligt skulle Femern-forbindelsen stå færdig i 2017. Siden i 2021. Men da Tyskland tidligst kan have jernbanetilslutningen klar i 2024, og da EU-støtten lader vente på sig, ser Femern-projektet ud til at blive forsinket yderligere tre år. En plan der altså nu kan forsinkes yderligere.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.