Ny fransk turistorganisation

Ifølge en senatsbeslutning offentliggjorde turistminister Hervé Novelli i maj en sammenlægning af  Maison de la France og ODIT France.

 

Maison de la France har været PR-virksomhed for fransk turisme, især i udlandet, men også indenfor Frankrigs grænser i mere end 20 år. ODIT France har i flere år arbejdet med udvikling og markedsundersøgelser omkring fransk turisme. Organisationen står også bag den nye hotelklassificering i Frankrig, samt omstruktureringen af de franske rejsebureauer og rejsearrangører.

 

Frankrige er verdens største turistland og havde 82 millioner udenlandske besøgende i 2007. Der er 200.000 virksomheder indenfor fransk turisme med 800.000 ansatte. Turismen står for 6,3% af landets totale BNP.

 

Med den nye organisation følger også en ny generaldirektør. Det er Christian Mantei, som arbejdede flere år i Maison de la France i 1990’erne. Han har siden været direktør for Paris Turist- & Kongresbureau og drevet sin egen konsulentvirksomhed med speciale i turisme og markedsundersøgelser.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.