Ny hotelklassifikation i Frankrig

Den betydeligste ændring er indførelsen af en femte stjerne, som gennem længere tid har været efterlyst af hotelbranchen og er en måde at hente en ny international kundekreds med stærk købekraft på.  Den gamle klassifikation, som byggede på en kategorisering af hotellerne fra 0-4 stjerner plus Luksus skiftes nu ud med en kategorisering fra 1-5 stjerner.

 

Uanset antallet af stjerner skal laveste standard gælde, hvilket betyder en velfungerende reception, ordentligt vedligeholdte lokaler, et velskrevet og korrekt informationsmateriale om hotellets ydelser, funktionelle værelser og en ansvarsfuld og serviceminded stab.

 

For at opnå fem stjerner kræves desuden, at hotellet har selskabslokaler på mindst 90 kvm, dobbeltværelser på mindst 24 kvm incl. badeværelse, design og indretning , der lever op til international standard, roomsservice, piccoloer, restaurant på hotellet, service døgnet rundt ved mere end 30 værelser og et personale, som taler mindst to fremmedsprog, hvoraf et skal være engelsk.

 

Klassifikationen er frivillig og gyldighedstiden for en stjerne er fem år. Kontrollerne gennemføres af private inspektører og betales af hotellerne selv.

Skrevet af Flemming Juul