Ny i spidsen for Nordens største charterselskab

0
Per Knudsen, til venstre, overtager ledelsen af Thomas Cook Airlines efter Torben Østergaard.
Per Knudsen, til venstre, overtager ledelsen af Thomas Cook Airlines efter Torben Østergaard.

FLYSELSKABER: Det største charterflyselskab i Norden skifter i starten af det nye år adm. direktør. Den nye topchef er også dansker.

Senest fra 1. marts næste år er Per Knudsen ny adm. direktør for Thomas Cook Airlines Scandinavia, hvor han afløser Torben Østergaard, der i starten af oktober meddelte, at han ønskede at fratræde.

Thomas Cook Airlines, der i Danmark bl.a. flyver for familiemedlemmet Spies, har ca. 1.100 medarbejdere og hovedkontor i Dragør i Københavns Lufthavn Syd.

Per Knudsen, der har en MBA fra Copenhagen Business School, kom i 1992 til Spies koncernens finansafdeling og har siden 1997 haft forskellige roller i Thomas Cook Northern Europes Group Finance funktion. Thomas Cook omfatter i Norden bl.a. danske Spies, svenske og norske Ving samt finske Tjäreborg.

Siden 2013 har Per Knudsen været finansdirektør i Thomas Cook Group Northern Europe, der for tredje år i træk netop har offentliggjort et rekordoverskud – denne gang på 1,2 milliarder svenske kr.

Per Knudsen har siden 2003 arbejdet tæt med koncernledelsen i nordiske Thomas Cook om udvikling af strategi og forretningsmodel.

Torben Østergaard har ønsket at “trække stikket” og realisere rejsedrømme med familien. Han forlader et dansk flyselskab i god stand. I regnskabsåret 2013-2014 fik det et overskud på 240 mio. kr. før skat, og det seneste år er flyflåden med 13 Airbus-fly blevet tilført seks nye A321. Sideløbende er to A321 samt fem A330 med plads til hver 322/396 passagerer blevet ombygget med nyt interiør for ca. 100 mio. kr.

Selskabet er en del af Thomas Cook Group Airlines, som består af tyske Condor og engelske og belgiske Thomas Cook Airlines. Tilsammen udgør de fire selskaber efter egne oplysninger Europas 11. største flyselskab.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz