Ny kritik af opskruede hotelpriser

Copenhagen Crown på Vesterbrogade i København beskrives af den danske del af ESMO-arrangørerne som en ”hotelgrib.”

Copenhagen Crown på Vesterbrogade i København beskrives af den danske del af ESMO-arrangørerne som en ”hotelgrib.”

TURISME: I går lukkede København den største kongres nogensinde i Danmark med 20.500 deltagere. For nogle deltagere blev mødet med København en dyr fornøjelse. Bella Centers koncernchef kritiserer ”grådige hotelfolk.”

”Hoteller udnytter skamløst ESMO,” hed det sidste uge på hjemmesiden onkologisktidsskrift.dk. Bag den står bl.a. de danske medarrangører af ESMO-kongressen, der havde samlet 20.500 deltagere til den enorme kræft-kongres i Bella Center.

Her stod bl.a. om nogle københavnske hoteller: ”2016 har givet København og Bella Center sit store gennembrud som kongresby. Nu har hæmatologerne haft deres EHA-kongres, der var almen medicinernes kongres WONCA, neurologerne har været forbi og nu også onkologerne (ESMO).

København og Bella Center leverer kongresser på højt niveau. På stedet er alt det, en moderne lægekongres behøver, og servicen er høj. Uden for fungerer logistikken med busser, metro og tusinder af taxaer. Man kan gribe sig selv i at blive en smule stolt. Men så opdager man gribbene. Nogle københavnske hoteller udnytter skamløst situationen.

Hotelpriserne fik nemlig et gevaldig hop under ESMO – et jævnt hotel forlanger normalt 700-800 kr. for et enkelværelse, men under ESMO koster de 5.000 kr.

Det er prisniveauet for eksempelvis et tre-stjernet hotel som Copenhagen Crown på Vesterbrogade i Københavns centrum.

Præcis det samme billede tegnede sig, da hæmatologernes EHA-kongres gæstede København i juni i år – og hver gang det sker, må man krumme tæer over hotellernes kortsigtede profitbegær.

Kors, hvor det pinligt, og i øvrigt ødelæggende for Københavns muligheder som kongresby i fremtiden,” hed det i artiklen på onkologisktidsskrift.dk

”Uden for pædagogisk rækkevidde”

I en kommentar til indlægget siger koncernchef for BC Hospitality Group, der bl.a. omfatter Bella Center og tre store københavnske hoteller, Allan Agerholm, til standby.dk: ”Der må være nogle grådige hotelfolk i København, der nu sidder med en dårlig smag i munden. Det gav de i hvert fald os. Når nogle, heldigvis få, hoteller skruer priser for et tre-stjernet værelse op til 10.000 kr. pr. nat er det happy days for dem her og nu – men det skader Københavns ry og renomme som kongresby.”

Allan Agerholm tilføjer: ”Det kan være svært at få værter for andre storkongresser til at tage København alvorligt, når de hører sådanne historier. Men vi må konstatere, at der også inden for hotelbranchen er beslutningstagere, der er uden for pædagogisk rækkevidde.”

Allan Agerholm skønner, at det kun var omkring ti af Københavns flere hundrede hoteller, der satte prisen voldsomt op under ESMO-kongressen (European Society for Medical Oncology), der netop er sluttet i København.

København havde i år vundet værtskabet for den efter danske forhold enorme kræft-kongres ESMO; omkring 20.500 kræftlæger, forskere osv. fra 130 lande deltog i hele eller dele af messen i Bella Center.

Hovedparten af kongresdeltagerne havde ikke problem med at få hotelværelser i København til rimelig pris. Som led i kontrakten mellem København og ESMOs arrangører var der sat 14.000 hotelværelser af til faste priser.

Problemerne ramte kongresdeltagere, der f.eks. tilmeldte sig for sent, eller selv ville sørge for indkvartering.

”Alle hoteller har ret til at sætte værelsesprisen som de vil, men man skal også tænke langsigtet,” siger Allan Agerholm.

TV2.dk skrev forleden, at Wonderful Copenhagen og Bella Center anklager nogle københavnske hoteller for at skade byens ry som kongresby ved at skrue priserne urimeligt op, når der er store kongresser.

”Når en kongresgæst har en dårlig oplevelse med et hotel, der er prissat alt for højt og med en kvalitet, der ikke svarer til det, så er det med til at skabe et rygte om København som kongresby, der kan gøre det ekstremt svært for os at tiltrække kongresser i fremtiden,” sagde Allan Agerholm til TV2.

Sov i Berlin

De opskruede priser afholdt nogle delegerede fra at sove i København, siger Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen: ”Kongresdeltagere har et højt døgnforbrug. Så er det et problem, når vi hører, at alle hotelværelser slet ikke bliver solgt, og vi får historier om kongresdelegerede, der har valgt at flyve fra Berlin til København hver dag for at deltage i kongressen.”

Alene i år kommer over 100.000 forskere, læger, ingeniører mm. til København for at deltage i en af de over 100 internationale kongresser, der har København som værtsby i 2016.