Ny krydstogtmulighed til Grønland

Grønlands Nationalpark.

Grønlands Nationalpark.

I 2016 sælger Danmarks største rejsebureau for oversøiske rejser, Albatros Travel, ture til Verdens arealmæssigt største nationalpark i en kort sommerperiode. Dermed spares sørejse fra Island til Grønlands Nationalpark.

Albatros Travel har i forvejen rejser til Grønlands Nationalpark på menukortet. Men hidtil er rejserne gennemført ved at flyve deltagerne fra København til Island og så sejle to dage frem til nationalparken.

”Nu ændrer vi konceptet, så man næste sommer flyver videre fra Island med fly, som vi charter og lander på flyvepladsen Constable Pynt og derfra går ombord i skibet Sea Endurance,” siger Albatros Travels ejer, Søren Rasmussen.

”Ved at droppe sejlturen mellem Island og Grønland og retur sparer man 2×2 ubekvemme dage ombord på skibet med at krydse Danmarksstrædet, hvor der ofte er dårligt vejr.”

Det nye krydstogtkoncept sejles en gang om ugen fra juli til september. Der er plads til 55 passagerer pr. afgang – prisen for det særlige krydstogt bliver mellem 35.000 og 40.000 kr.

Albatros Travel omsatte i sidste regnskabsår for ca. 800 mio. kr. og havde 35 mio. kr. i overskud – rejsebureauet havde 60.000 gæster.

Grønlands Nationalpark fylder ifølge Wikipedia næsten en mio. kvadratkilometer og omfatter den nordøstlige del af Grønland nord for Ittoqqortoormiit (Scoresbysund). Parken har en kyststrækning på i alt 18.000 km og store udviklingsmuligheder for økologisk turisme.

I parken ligger også Daneborg, hovedkvarter for Sirius-patruljen, hvis vigtigste opgaver er at håndhæve Danmarks suverænitet og som politimyndighed at føre kontrol med ekspeditioner og fredningsbestemmelser i nationalparken.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.