Ny lufthavnsstrejke i Grækenland

airportDe græske lufthavnsansatte planlægger en fem dages strejke i næste uge i protest over regeringens udleasing af græske lufthavne.

Myndighederne besluttede at lease 14 lufthavne ud til tyske Fraport sidste år og overvejer nu at udbyde koncessionerne for yderligere 23 lufthavne.

Strejken, der er sat i værk af fagforeningen OSYPA, skal strække sig fra den 20. til den 25. juni og ventes at berøre både indenrigstrafik og regionale flyvninger, da lufthavnene kun vil køre med nødberedskab. Internationale flyvninger til de større lufthavne vil ikke blive berørt.

Aftalen med Fraport og den græske partner Copelouzos til 1,2 milliarder Euro, omfatter 14 lufthavne i populære turistområder, som f.eks. Korfu og Santorini. Det tyske selskab overtager driften ved årets udgang.

Privatiseringsselskabet HRADF har søgt en konsulent, som skal vurdere mulighederne for andre 23 lufthavne, og det har fået OSYPA til at frygte, at det vil resultere i afskedigelser.

“Privatiseringsselskabet fremturer med sine udsalg af de resterende regionale lufthavne og lukke dem, der ikke bliver solgt”, lyder det fra fagforeningen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.