Ny lufthavnsstrejke i Grækenland

airportDe græske lufthavnsansatte planlægger en fem dages strejke i næste uge i protest over regeringens udleasing af græske lufthavne.

Myndighederne besluttede at lease 14 lufthavne ud til tyske Fraport sidste år og overvejer nu at udbyde koncessionerne for yderligere 23 lufthavne.

Strejken, der er sat i værk af fagforeningen OSYPA, skal strække sig fra den 20. til den 25. juni og ventes at berøre både indenrigstrafik og regionale flyvninger, da lufthavnene kun vil køre med nødberedskab. Internationale flyvninger til de større lufthavne vil ikke blive berørt.

Aftalen med Fraport og den græske partner Copelouzos til 1,2 milliarder Euro, omfatter 14 lufthavne i populære turistområder, som f.eks. Korfu og Santorini. Det tyske selskab overtager driften ved årets udgang.

Privatiseringsselskabet HRADF har søgt en konsulent, som skal vurdere mulighederne for andre 23 lufthavne, og det har fået OSYPA til at frygte, at det vil resultere i afskedigelser.

“Privatiseringsselskabet fremturer med sine udsalg af de resterende regionale lufthavne og lukke dem, der ikke bliver solgt”, lyder det fra fagforeningen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.