Ny passagerstigning i Billund Lufthavn

I november fik London klar førsteplads blandt Billund Lufthavns udenrigsruter. En forklaring kan være, at flere danskere tog på juleshopping i den engelske hovedstad.

Passagertallene for november fra Billund Lufthavn viser, at antallet passagerer på udenrigsruterne steg med 4.959 passagerer – eller 4,6 pct. i forhold til november 2011. Den klare topscorer er London.

”En oplagt forklaring på stigningen kan være, at flere danskere tager på julegaveindkøb i London,” siger adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

I alt fløj 112.075 passagerer med udenrigsruterne fra Billund Lufthavn i november. Ud over London er det fortsat de store hovedstæder og hub-lufthavne som Amsterdam og Frankfurt, der er de mest populære.

”Der er god interesse for Ryanairs nye vinterdestinationer Milano, Krakow og Budapest, ligesom Turkish Airlines fortsat er populære. Vi oplever også stor interesse for oversøiske rejsemål som Dansk Vestindien, Thailand, Mexico, Den Dominikanske Republik, og Kap Verde,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

I november rejste 112.075 passagerer med udenrigsruterne fra Billund Lufthavn, en stigning på 4,6 procent sammenlignet med november 2011.

Chartertrafikken viste et passagertal på 45.350 rejsende i månedens løb, uændret i forhold til sidste år.

10.156 passagerer rejste med indenrigsruten til København, et lille fald i forhold til november 2011.