Ny rekord i Dubais lufthavn

Der er tale om en stigning på 15,3% i antal passagerer i forhold til sidste år og det er 2,4% mere end det oprindeligt ventede passagertal på 46,1 millioner.

Set på månedsbasis overskred lufthavnen fire millioner mærket i december, hvilket var fjerde gang i årets løb.

Nøglen til succes’en er ifølge Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, president for Dubai Civil Aviation Authority, Dubais koordinerede støtte til landets flytrafik.

“Dubai har en model, som ikke ligner noget andre steder. Den anerkender flytrafikkens strategiske vigtighed og støtter vækst i sektoren. Det starter med en ’open skies’ politik, konkurrencedygtige priser og et tax-free miljø, som har tiltrukket mere end 130 flyselskaber. Det udvides med strategiske investeringer i den bedst tænkelige infrastruktur som fremmer en høj service og støtter hastig vækst”.

Paul Griffiths, CEO for Dubai Airports regner med, at passagertallet vil stige med yderligere 11% i 2011 og dermed nå op på 52,2 millioner passagerer. Han understreger, at man har planer om hurtigt at styrke kapaciteten både på jorden og i luften, så man er i stand til at opretholde lufthavnens høje serviceniveau.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.