Ny Storstrømsbro på finansloven

Transportministeren siger til TV2 Øst, at planerne om den nye broforbindelse byder på en løsning med dobbeltsporet jernbane, to-sporet vejanlæg og en cykelsti, skriver borsen.dk.

Det aktuelle behov blev tydeligt sidste efterår, da den eksisterende Storstrømsbro måtte lukkes en måned på grund af revner i konstruktionen. Den gamle bro blev indviet i 1937 og grundige overvejelser viser, at den bedste løsning er at bygge nyt frem for at renovere den gamle bro.

 

Hertil kommer, at Storstrømsbroen er et vigtigt led i den kommende Femern-forbindelse, der skal åbne i 2020, hvor den gamle bro ikke kan klare den forventede øgede trafik.

Den nye bro kan etableres vest for den eksisterende, der kan rives ned, når den nye står færdig. Hvis byggeriet startes i 2016, vil det kunne stå færdigt i 2020.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.