Ny superfærge til Bornholm

Den 113 meter lange hurtigfærge til knap en halv milliard kroner, får plads til 1.400 passagerer og 357 biler, hvilket er markant mere end den nuværende hurtigfærge ’Villum Clausen’ kan rumme. Den kan medføre 1.050 passagerer og 200 biler, skriver jp.dk.

Adm. direktør i Bornholmstrafikken, Mads Kofod, siger, at den øgede vægt og størrelse formentlig også vil give passagererne en roligere overfart.

Udskiftningen sker efter efter 10 år med ’Villum Clausen’, og værftet, der bygger den nye færge, australske  Austal, konkluderede for nogle år siden, at ruten fra Ystad til Rønne er verdens barskeste for hurtigfærger. Ikke kun på grund af bølgernes højde, men også bølgeperioden, hvor der undertiden kun er mellem ét og seks-syv sekunder mellem bølgerne, hvor der går dobbelt så længe i for eksempel Det irske Hav.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.