Ny tysk bane halverer rejsetid til Hamborg

femern projektRejsetiden med tog mellem København og Hamborg reduceres 2028 fra de nuværende fire timer og 45 minutter til to og en halv time.

Det er forventningen, efter finansudvalget under den tyske forbundsregering har indstillet til opgradering af jernbanenettet på den tyske side af Femern Bælt. Opgraderingen er led i det samlede Femern-projekt.

Reduktionen i rejsetiden får stor betydning for det danske forretningsliv, der opererer på det tyske marked, vurderer adm. direktør i Dansk-Tysk Handelskammer, Reiner Perau: ”Tyskland er Danmarks største handelspartner, og i det forhold er infrastrukturen meget vigtig. Jeg forventer, at det giver et boost til samhandelen – især mellem region København og region Hamborg”.

De tyske planer består af opgradering af jernbanestrækningen fra Puttgarden til Lübeck, så det kan køre op til 200 kilometer i timen på strækningen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.