Ny uddannelse skal give et digitalt løft

Turister er i stigende grad online, og det stiller nye krav til den danske turismebranche. En ny uddannelse til digital turismemanager skal klæde turistorganisationerne på til den digitale udvikling.

Den nye uddannelse udbydes i Nordjylland af UCN act2learn og er den første af sin slags i landet. Den er målrettet medarbejdere i organisationer og virksomheder inden for turismeerhvervet.

”Den digitale udvikling har forandret turisters adfærd, og der er et behov for at styrke den digitale tilstedeværelse i turismeerhvervet. Det imødekommer vi med den nye uddannelse, hvor man blandt andet får viden om online destinationsbranding, digital gæsteservice samt content marketing-strategi og -implementering, herunder anvendelse af relevante digitale og sociale medieplatforme såsom Facebook, YouTube og Tripadvisor”, fortæller Lars Falk, adjunkt på University College Nordjylland (UCN).

Behovet for kompetenceudvikling understreges i en rapport fra Det Nationale Turismeforum om digitalisering i turismeerhvervet. Rapporten ser på turisternes ændrede adfærd og indeholder bl.a. en række anbefalinger til, hvordan turismevirksomheder og -organisationer kan udnytte digitaliseringen til at skabe vækst.

Turismeorganisationerne skal blive dygtigere til digital markedsføring, bl.a. via udvikling af lettilgængelige og mobiloptimerede hjemmesider, bookingsystemer og digitale gæsteservices, som tillader den selvhjulpne rejsende at finde information, foretage køb, checke ind osv.

Den nye uddannelse er et såkaldt akademimodul på seks uger. UCN act2learn regner med 12-14 deltagere på første hold, der starter 28. februar. Der er mulighed for at følge flere undervisningsdage online.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.