Nybygget lufthavn en eklatant fiasko

Den nybyggede lufthavn på den britiske øgruppe St Helena midt ude i Atlanterhavet har kostet de britiske skatteydere 285 millioner pund – 2,5 milliarder kroner – men kan ikke bruges til passagerflyvning.

Ubrugeligheden skyldes pludselige og meget voldsomme kastevinde, men det er ikke et nyopdaget fænomen, men har været kendt i hvert fald i 180 år.

Ifølge britiske parlamentsmedlemmer blev problemet med kastevindene beskrevet af Charles Darwin allerede i 1836 og det gør det til en eklatant fiasko, at de ansvarlige britiske myndigheder ’ikke har forudset og taget hånd om problemerne’.

De planlagte flyvninger er suspenderet, mens det undersøges, om det er muligt at gennemføre ændringer, så der kan opereres et begrænset antal flyvninger til de isolerede øer.

Samtidig er der sået tvivl om berettigelsen af flytrafik til St. Helena, som angiveligt skulle sikre øget turisme til øgruppen. Det viser sig nemlig, at en konsulentanalyse af turistinteressen for at besøge øgruppen var ganske negativ. Det skyldes angiveligt de barske vejrforhold og den stærke turbulens på øerne.

Det var på St. Helena, Napoleon tilbragte sine sidste år i engelsk fangenskab.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.