Nye færger Langeland-Lolland

Baggrunden skal man blandt andet finde i åbningen af den nye motorvej mellem Odense og Svendborg sidste år og den planlagte Femern-forbindelses åbning i 2018, som er med til at skabe basis for den første store investering i færgeruten i 30 år, skriver epn.dk.

 

Spodsbjerg-Tårs overfarten har forlænget sin aftale med Sund & Bælt og Sydfynske, der er en del af Nordic Ferry Services, frem til 2018 og det betyder en investering i færger og færgelejer på 325 millioner kroner.

 

"Med indkøbet af to moderne færger fra et værft i Tyskland, stimulerer vi den gunstige udvikling", siger Per Gullestrup, der er bestyrelsesformand i Sydfynske.

 

De nye færger skal indsættes i 2012 og kan hver rumme 600 passagerer og 120 køretøjer. De er såkaldte dobbeltende-færger med ramper i begge ender og konstrueres, så de også kan sejle på biodiesel. Overfartstiden vil fortsat være 45 minutter, og der skal være timedrift som i dag.

 

Færgerne designes til de særlige havne- og vandforhold på overfarten og Sund & Bælt investerer 20 millioner kroner i ombygning af havnene i Spodsbjerg og Tårs.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.