Nye flyruter skaber flere turismejobs

Københavns Lufthavn set fra oven – arkivfoto.

Københavns Lufthavn set fra oven – arkivfoto.

Antallet af turister, der flyver til Danmark, vokser, og det medfører nye arbejdspladser og større vækst. En analyse fra Damvad Analytics viser, at væksten har skabt 6.400 turisme-jobs i Danmark fra 2005 til 2015.

Analysen sætter tal på, hvor mange jobs, væksten i antallet af flyrejsende turister har skabt. Den viser, at der i 2015 var 4,5 millioner turister, der fløj til Danmark via Københavns Lufthavn. Det er 1,8 millioner flere end i 2005 svarende til 67%. Væksten i de udenlandske flyrejsende har skabt 6.400 fuldtidsjobj i den danske turismesektor.

“Det er en af de meget positive effekter, som vi historisk har set med udviklingen af nye ruter i Københavns Lufthavn, og som vil forstærkes yderligere i de kommende år i takt med realiseringen af planen om at vokse fra 25 til 40 millioner passagerer om året,” siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

I løbet af de seneste 10 år er antallet af langruter fordoblet, og det er i dag muligt at flyve direkte fra København med over 35 ruter udenfor Europa.

Hos Norwegian, der er det næststørste flyselskab i Københavns Lufthavn, har man bemærket den stigende interesse for at besøge Danmark. Her peger man på, at der er stort potentiale, men også, at det kræver stærk indsats fra politisk hold at få åbnet flere flyruter i fremtiden: “Norwegian har fløjet 400.000 amerikanske turister på direkte langruter mellem USA og København. På mange ruter ligger vi på godt 30% amerikanske rejsende, mens vi på enkelte vestkystruter er helt oppe på omkring 50%. Vi ser med interesse på nye destinationer både mod øst og vest. Men det forudsætter, at vi får de samme rettigheder som vores konkurrenter, hvilket ikke er tilfældet i dag. Med politisk hjælp kan vi bidrage til tilgængeligheden og bringe flere turister til Danmark,” siger Daniel Kirchhoff, informationschef for Norwegian i Danmark.

Væksten i antallet af turister, der flyver til Danmark, er fortsat med at vokse i 2016. Alene i første halvdel af året fløj 1,3 millioner turister til CPH. Dermed steg antallet af turister med 183.267 svarende til en vækst på omkring 16%.

De kom især fra Europa, men der er også stor vækst fra USA. Der var markant vækst i antal flyrejsende turister fra Storbritannien med 30% og fra USA med 19%.

Fra 2012 til 2016 er antallet af ruter fra København til Nordamerika steget fra fem til 13, og i 2016 er der åbnet tre nye ruter til USA, ligesom sædekapaciteten i første halvår er vokset med omkring 22%.

At flere udenlandske turister skaber vækst og arbejdspladser viser også tal fra Wonderful Copenhagen. Antallet af overnatninger i hovedstadsområdet er steget i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år.

“Nye flyruter til København er centrale for turismeudviklingen i hovedstadsregionen og i Danmark. Med en vækst i overnatninger på 4,8% i første halvår er hovedstadens turisme i fuld gang med sit 7. vækstår i træk. Det betyder mere forretning for turisterhverv i hovedstadsregionen, der årligt omsætter for over 37 milliarder kroner og skaber 43.000 helårsjobs,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.