Nye ønsker fra FNs WTO

Enklere visa-behandling og øgede muligheder for flyskifte prioriteres højt af FNs World Tourism Organisation.

Turistministre og embedsmænd har på det 94. møde i UNWTO Executive Council defineret forbedret adgang med hensyn til visa og fremme af lettere adgang til flyskifte som top-prioriteter for den verdensomspændende turismeorganisation.

“Mexico har gennemført betydelige fremskridt med hensyn til forenklet udstedelse af visa og det har haft meget betydelig påvirkning med hensyn til øget trafik til landet. Vi ønsker at dele disse erfaringer med andre nationer, da vi føler, der vil være til fordel for alle”, sagde turistminister Gloria Guevara fra Mexico ved mødets åbning.

UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai erindrede om, at G20 lederne var enedes om at lette mulighederne for flyskifte ved det seneste møde i Los Cabos, og fastslog, at visa processerne stadig er en betydelig hindring for væksten i turismesektoren”.

Mødedeltagerne var enige om, at komplicerede flyskifter rundt om i verden ligeledes er en betydende hindring for en øget vækst i international turisme og opfordrede UNWTO til at lægge pres på private og offentlige aktører i transportbranchen for at styrke fokus på problemet.