Nye p-pladser i Billund Lufthavn for 20 mio. kr.

LUFTHAVNE: Der kommer i hvert fald 1.300 nye p-pladser – måske 2.300 – ved Danmarks næststørste lufthavn. Pladserne skal være klar til det store sommerrykind. Lufthavnen har årligt op mod 70.000 parkeringer.

Mens Billund Lufthavn i dag har 10.500 parkeringspladser, begynder entreprenørmaskiner snart at gøre klar til en udvidelse af parkeringsarealerne. Der kommer mindst 1.300 flere p-pladser de kommende tre måneder. De nye pladser vil være klar inden den store rejsemåned i juli.

”Vi bruger 20 mio. kr. på hele projektet, det dækker bl.a. 1.300 flere p-pladser – men vi overvejer om vi skal bygge yderligere 1.000. Vi har årligt op mod 70.000 parkeringer i Billund Lufthavn og har haft dage, hvor alle de nuværende 10.500 pladser var optaget,” siger regionschef Peter Rossel fra LufthavnsParkering i Billund Lufthavn.

Arbejderne gennemføres af LufthavnsParkering, der er en del af firmaet APCOA Parking, i samarbejde med Billund Lufthavn. I forbindelse med udbygningen vil der også komme andre forbedringer og nye tiltag.

”Vi opgraderer blandt andet belysningen i yderområderne markant, ligesom vi etablerer en shuttlebus-ringvej med nye stoppesteder,” siger Peter Rossel.

Det nuværende største parkeringsområde, P6, vil blive opdelt i mindre områder, som vil gøre det nemmere at finde sin bil efter en endt rejse.