Bag det nye hotelnetværk, Danish Bike Hotels, står Small Danish Hotels i samarbejde med rejseselskabet Danish Biking. Konceptet kombinerer cykling i Danmark med god mad og dyner over hele landet. Pressefoto: Danish Bike Hotels via Small Danish Hotels.

Nyt dansk netværk kombinerer cykling og hotel

Nyoprettede Danish Bike Hotels er forankret i Small Danish Hotels og rejseselskabet Danish Biking. Ideen er at kombinere cykling i Danmark med overnatninger hos Small Danish Hotels.

”Et nyt landsdækkende hotelnetværk, Danish Bike Hotels, lancerer skræddersyede cykelkoncepter til turcyklister, mountainbikere og MAMIL-folket,” hedder det i pressemeddelelse fra Small Danish Hotels.

MAMIL-folket er ikke en hidtil ukendt stamme, der er indvandret til Danmark, men et nysmart akronym for “Midaldrende mand i lycra.”

Danish Bike Hotels blev etableret sidste år med tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og i samarbejde mellem rejseselskabet Danish Biking og Small Danish Hotels, der har 67 medlemshoteller med næsten 4.000 hotelværelser.

Danish Bike Hotels-netværket hjælper med bookinger af cykelture, ruteforslag, proviant til turen, oplevelser i nærheden og en række faciliteter, som gør, at både rytter og cykel får det bedst mulige ophold, hedder det.

Inspiration fra Sydeuropa
Over 30 hoteller fra Small Danish Hotels er klar til at tage imod det stigende antal danskere og udenlandske turister, som vælger at bruge ferier eller lange weekender på to hjul. Hotellerne tilbyder blandt andet  indendørs cykelopbevaring i en cykelstald, det mest nødvendige værktøj og pumper, mulighed for cykelvask, vask og/eller tørring af cykeltøj og måske opladestation til el-cykel.

Inspirationen til Danish Bike Hotels er fundet i blandt andet Italien, Østrig og Tyskland, der længe har været store indenfor cykelturisme.

”Danmark er kendt som et cykelvenligt land, som trækker international opmærksom hos turister. Samtidig er cykleinteressen vokset blandt danskere, som tramper ud på de nationale cykelruter, mountainbikespor og de små landeveje,” siger Michael Andersen, initiativtager til Danish Bike Hotels og direktør i Danish Biking, og fortsætter:

”Med Danish Bike Hotels har vi skabt et hotelnetværk, hvor overnatningsstederne er gearet til at facilitere et cykelophold på alle tænkelige måder, så der, efter en dag med sved på panden og gode kilometer i benene, kan blive sørget godt for både cyklister og udstyr.”

Hos Small Danish Hotels er administrerende direktør Jørgen Christensen begejstret for det nye cykel-netværk, der knytter aktiviteter sammen med hoteloplevelsen, og som støtter hotelkædens fokus på bæredygtighed.

”Vi udvikler vores hoteloplevelser i takt med de trends, vi ser i ferie- og fritidsmarkedet. De senere år har vi har oplevet stigende efterspørgsel efter cykelophold,” siger Jørgen Christensen. Han forventer, at Danish Bike Hotels vil være et godt inspirationsværktøj for de, som normalt ville drage til alperne eller Sydeuropa for at cykle.

Relaterede artikler:

Nicherejsebureau ser boom i bookinger

”Først skal vi af med forsamlingsforbuddet”

Tour de France fastholder 33 danske hoteller