Nyt delekoncept for ferieboliger

Laila og Anders Køj.

Laila og Anders Køj.

Et nyt dansk koncept vinder indpas. Danskerne er interesserede i at købe ferieboliger gennem konceptet 21-5, et avanceret deleboligkoncept, der giver helt nye feriemuligheder.

Flere end 200 familier er foreløbig en del af konceptet, og tilsammen ejer de ferieejendomme for flere hundrede millioner kroner i bl.a. Paris, Barcelona, Chamonix, Mallorca, Toscana og New York City.

Konceptet hedder 21-5, og bygger på en tanke om, at man i fællesskab får mere for pengene. Helt konkret går 21 personer eller familier sammen i et ejendomsfællesskab, som køber fem boliger fordelt over Europa eller i New York. Hver familie betaler samme beløb, men investeringsniveauet varierer efter, hvilken forening, man vil være en del af.

Herefter finder og køber 21-5 de fem ejendomme på de aftalte steder, og ud fra en særlig fordelingsnøgle har familierne hver en periode hvert år, hvor de kan benytte boligerne.

Trods den store succes er det ikke de økonomiske incitamenter, der driver folkene bag 21-5: ”Selvfølgelig skal vi drive en fornuftig forretning. Men alfa og omega er de værdier, som vi driver virksomheden ud fra. Det betyder mere for os at have glade og tilfredse kunder, end at vi når nogle forudbestemte vækst- eller omsætningsmål,” siger Laila Albæk Salem Køj, som sammen med sin mand Anders Køj, fik idéen til 21-5.

Efterspørgslen blandt danskere, der vil have kvalitetsboliger i skønne omgivelser, er så stor, at der løbende bliver oprettet nye ejerforeninger. I alt 12 foreninger har set dagens lys, og målet er at åbne flere i 2016. Men kun i et tempo, der tillader 21-5 at finde de rette boliger og restaurere dem i den ånd, som præger ejerfamilierne og folkene i 21-5.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.