Nyt gammelt navn til USAs højeste bjerg

Mount_McKinley_and_Denali_National_Park_Road_2048pxDet højeste bjerg i Nordamerika får langt om længe sit oprindelige navn tilbage. Præsident, Barack Obama indleder i dag, mandag, et besøg i Alaska med at omdøbe bjerget, der siden guldgravernes tid har heddet Mount McKinley.

I fremtiden skal det igen hedde Denali, og det sætter punktum i en 40 år lang navnestrid. Det var en guldgraver, der i 1896 gav det navnet Mount McKinley som en hyldest til republikaneren William McKinley, der var USAs præsident fra 1897 indtil han blev dræbt ved et attentat i 1901.

Men længe inden da havde den oprindelige befolkning i Alaska for Denali – eller ’den høje’. Lokalregeringen i Alaska besluttede i 1975 officielt at genindføre navnet, men forslaget fra Alaskas medlemmer af Kongressen i Washington blev blokeret af politikere fra McKinleys hjemstat, Ohio.

Nu har præsident Obama gjort det muligt for indenrigsministeriet i Washington at afslutte den langvarige debat og omdøbe bjerget, hvis omgivelser i 1917 blev etableret som nationalparken Mount McKinley National Park, som siden er ændret til Denali National Park.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.