Nyt navn til lufthavn ændrer næppe noget

Kjeld Zacho Jørgensen:

Kjeld Zacho Jørgensen:

DET LILLE INTERVIEW: Midtjyske Karup Lufthavn præsenterer næste uge nyt navn. Direktør for Danmarks næststørste lufthavn betvivler, at et nyt navn giver flere passagerer. ”Men jeg kan tage fejl,” siger han.

Karup Lufthavn skal have nyt navn – lufthavnen har i dag kun én rute, Danish Air Transports fra Karup til København med op til otte gange på hverdage.

De nye planer for Karup omfatter også offentlig transport til lufthavnen. Den eksisterer ikke i dag. I stedet må der bruges privatbiler eller taxi.

Og så skal lufthavnen markedsføres markant i Aarhus for at kapre kunder og tilføje konkurrenten Tirstrup Lufthavn massiv konkurrence.

Karup Lufthavn fik i år ny lufthavnschef, Frans Bjørn-Thygesen – Standby.dk skrev i går mere udførligt om Karup.

Standby.dk ringede i går til den adm. direktør for Billund Lufthavn, Danmarks næststørste med 2,9 mio. passagerer sidste år, Kjeld Zacho Jørgensen:

Hvad synes du om ideen med Karup Lufthavs navneskifte?

”Det har jeg ingen mening om, det må de selv om.”

Hvilket nyt navn vil du foreslå til Karup?

”Ha ha, jeg skal ikke lave deres arbejde, men Karup skal vel have ny strategi efter den har fået ny direktør. Og det må Karup så gøre, hvis de synes det er vigtigt.”

Har det virkning for en lufthavn at skifte navn?

”Det tror jeg egentlig ikke, men jeg kan tage fejl. Jeg tror f.eks. mange stadig kalder Københavns Lufthavn for Kastrup Lufthavn.”

Hvad vil det betyde noget for din Billund Lufthavn, at Karup Lufthavn ændrer navn?

”Jeg tror grundlæggende ikke, at Karup kan tage passagerer fra os. Men som jeg læste nyheden om navneændringen i går, tror jeg mere, at Karup vil gå efter at tage flypassagerer Aarhus’ lufthavn. Det er fint med konkurrence, det skal der være.”