Nyt pas – igen, igen

Rigspolitiet har sendt opgaven med at producere de nye pas i udbud, og man regner med at kunne tage de nye pas i brug allerede næste år, skriver Børsen ifølge politiken.dk.

 

De pas, der udskrives nu er en 2006-model, men nu ønsker man sikkerheden forøget, og det betyder digitalisering og samtidig afslutningen på en epoke med pas-fotos fra automater eller fotohandleren. I fremtiden skal pas-fotos tages hos Borger-service, der har overtaget pas-udstedelsen fra politiet.

 

Det betyder samtidig introduktion af avancerede digitale kameraer til netop det brug. Også her er der flere potentielle leverandører, men der er ikke udsigt til, at alle skal have skiftet pas ud før de løber ud efter de 10 år, som i dag er gyldighedsperioden.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.