Nyuddannede betaler selv ferien

Ifølge avisen.dk er det dagpengereformen fra 2010, der nu kan mærkes. Tidligere havde de nyuddannede op til 15 dages feriedagpenge, men fra 1. maj 2011 skal de optjene retten til betalt fritid. Det giver staten 75 millioner kroner i 2012, skriver bt.dk.

 

Baseret på besparelsernes størrelse rammer de nye regler tusinder af nyuddannede. Alene Akademikernes A-kasse udbetalte før ændringen feriedagpenge til knap 1.000 nyuddannede om året.

 

Arbejdsmarkedspsykolog Einar Baldursson fra Aalborg Universitet mener, at alle har behov for tre ugers sammenhængende ferie, så krop og hjerne får ro. Uden pauser er risikoen for mental overbelastning meget større og øger risikoen for nedslidning.

 

I både i Akademikernes A-kasse og Dansk Sygeplejeråd frygter man, de nye regler får nyuddannede til at droppe ferien. Dansk Sygeplejeråd har 1.800 medlemmer, der rammes af de nye regler.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.