Øget lufthavnssikkerhed haster ikke hos FN

0

Security_screening_selecteeLUFTFART: FN’s luftfartsagentur vil efter mulig bombesprængning af russisk fly over Sinai kigge på bedre sikring af lufthavne – men først til marts. Egypten forhindrede i går delvist nyt terrorangreb i Sinai.

De Forenede Nationers luftfartsagentur, International Civil Aviation Organisation, ICAO, vil på et møde i marts kigge på, hvordan sikkerheden kan forbedres i verdens lufthavne.

ICAO’s gennemsyn kommer efter mulig sikkerhedsbrist i lufthavnen i egyptiske Sharm el Sheikh sidst i oktober, her lykkedes det efter de nuværende teorier to ansatte i lufthavnen at placere en bombe i Airbus A321 fra russiske Metrojet. Flyet eksploderede ca. 20 minutter efter start fra Sharm på vej mod Skt. Petersborg. Alle 224 ombord omkom.

Flere europæiske flyselskaber har indtil videre aflyst flyvninger til Sharm el Sheikh.

I går var der nyt terrorangreb i Sinai-regionen. Fire omkom, da terrorbevægelse Islamisk Stat prøvede at angribe hotellet Swiss Inn i al-Arish i det nordlige Sinai, tæt på grænsen til Israel.

Hotellet var centrum for et møde for 50 egyptiske dommere. En selvmords-terrorist prøvede at køre en bil mod hotellet, men egyptiske sikkerhedsvagter beskød køretøjet, der eksploderede.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz