Ønske om løjper til langsomme skiturister

ski i sverigeSkisportssteder bør indføre ”gyldne løjper” for f.eks. ældre og langsommere skiløbere for at undgå, at de stopper med at stå på ski, fordi de ikke føler sig sikre med højhastigheds-løbere på løjperne.

Forslaget kommer en chef i Switzerland Tourism, Urs Eberhard. Han talte forleden ved et seminar, International Ski Travel Market, i Davos om to bekymrende tendenser: gennemsnitsalderen for skiløbere stiger, men stadig flere opgiver tidligere end før skiløb.

Han henviste til en undersøgelse der siger, at skiløbere stopper tidligere end før, fordi de føler af bakkerne er fór fyldte, at mange har alt for høj hastighed, hvorved langsommere skiløbere ikke føler sig sikre. Samtidig kommer der stadig hurtigere skilifte, der får stadig flere hurtigere klar til ny tur.

I Europa bruges farverne grøn, blå, rød og sort til at indikere løjpernes sværhedsgrad; grøn er den nemmeste, sort den mest udfordrende.

Vicedirektøren for det schweiziske turistråd sagde i sit indlæg, at nogle skisportssteder har indført ”langsom-zoner,” f.eks. i schweiziske Verbier, Zermatt og Grindlewald, til skiløbere der vil løbe i et mere roligt tempo.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.