Ønsker piloter mentalundersøgt

Flyet fra Germanwings, som dets psykisk syge styrmand den 24. marts sidste år styrede ned i de franske alper.

Flyet fra Germanwings, som dets psykisk syge styrmand den 24. marts sidste år styrede ned i de franske alper.

LUFTFART: EASA – European Aviation Safety Agency – anbefaler EU Kommissionen et øget tilsyn med piloters helbred, herunder deres mentale tilstand.

Anbefalingen kommer efter styrmand på en Airbus A320 fra Lufthansa-ejede Germanwings den 24. marts sidste år styrtede sig og de øvrige 149 ombordværende i døden.

Det skete da A320’eren med forsæt blev styrtet ned i de franske alper. Styrmanden, den psykisk syge Andreas Günter Lubitz, havde forinden lokket flyets kaptajn ud af flight deck og herefter låst cockpitdøren. Flyet skulle fra Barcelona til Düsseldorf.

Anbefalingen fra EASA vil, skriver flere nyhedsbureauer, danne udgangspunkt for ny EU-lovgivning, der kommer sidst på året.

De anbefalede nye retningslinjer vil, hvis de vedtages af EU, styrke kontrollen med piloter, deres lægelige niveau, herunder om der er misbrug af stoffer og alkohol, samt deres mentale tilstand.

Andreas Günter Lubitz var angiveligt i behandling for en depression. En psykolog havde en måned før havariet henvist ham til en psykoterapeut – men disse informationer nåede ikke frem til Germanwings, viser en foreløbig rapport om havariet fra den franske havarikommission.