Øresundsbrons pyloner som adventslys

Billedet er taget fra den danske kyst, lidt nord for broen, under testen i sidste uge.

Hvert år tænder Øresundsbron julebelysningen den første søndag i advent. Det har tidligere været nødbelysningen på togdækket, der har fungeret som en otte kilometer lang lyskæde.

Lige nu arbejdes der på at udskifte nødbelysningen, som derfor ikke kan anvendes som julelys i år. Til gengæld vil de fire pyloner blive forvandlet til adventslys. Hver søndag i advent vil der blive tændt et nyt lys i toppen af en pylon, indtil de alle fire er tændt til jul.

”Lamperne i pylonerne er væglamper, der lyser ind mod pylonerne. Vi har lufthavnen tæt på, og har derfor indstillet lamperne, så de ikke forstyrrer flyene”, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på Øresundsbron.

Det første lys blev tændt i går, søndag, og vil lyse pylonen op hver dag fra kl. 15.00 til 09.00. Lysene vil også være tændt juleaften, juledag, anden juledag, mellemdagene og nytårsaften.

Hver pylon har 14 stk. LED-spots, svarende til 1,4 KWh per pylon i timen. En KWh koster cirka 30 danske øre, så når alle fire pylonerne er tændt, vil det koste 1,20 kroner i timen.

Øresundstog får igen ti minutters drift

Mere trafik og bedre resultat over Øresund

Undersøgelse af Øresundsmetro fortsætter

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.