Øresundsbrons pyloner som adventslys

Billedet er taget fra den danske kyst, lidt nord for broen, under testen i sidste uge.

Hvert år tænder Øresundsbron julebelysningen den første søndag i advent. Det har tidligere været nødbelysningen på togdækket, der har fungeret som en otte kilometer lang lyskæde.

Lige nu arbejdes der på at udskifte nødbelysningen, som derfor ikke kan anvendes som julelys i år. Til gengæld vil de fire pyloner blive forvandlet til adventslys. Hver søndag i advent vil der blive tændt et nyt lys i toppen af en pylon, indtil de alle fire er tændt til jul.

”Lamperne i pylonerne er væglamper, der lyser ind mod pylonerne. Vi har lufthavnen tæt på, og har derfor indstillet lamperne, så de ikke forstyrrer flyene”, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør på Øresundsbron.

Det første lys blev tændt i går, søndag, og vil lyse pylonen op hver dag fra kl. 15.00 til 09.00. Lysene vil også være tændt juleaften, juledag, anden juledag, mellemdagene og nytårsaften.

Hver pylon har 14 stk. LED-spots, svarende til 1,4 KWh per pylon i timen. En KWh koster cirka 30 danske øre, så når alle fire pylonerne er tændt, vil det koste 1,20 kroner i timen.

Øresundstog får igen ti minutters drift

Mere trafik og bedre resultat over Øresund

Undersøgelse af Øresundsmetro fortsætter