Ørken-maraton i Indiana Jones fodspor

ørken maratonMaratonløb er ikke forbeholdt asfalten i verdens storbyer. De seneste 20 år har løbere kunnet udfordre sig selv bl.a. på Den Kinesiske Mur, i Grønland og på Myanmars Bagan-slette.

Den 12. september kommer Petra Maraton til. Det sker i det sydlige Jordan, hvor der løbes i de bjergrige ørkenlandskaber i og omkring oldtidsbyen Petra, som mange kender fra filmen `Indiana Jones og det sidste korstog´.

Løbet er et Adventure Maraton, der arrangeres af Albatros Travel. Denne type løb er kendetegnet ved en fysisk krævende rute, særprægede og eksotiske omgivelser og varierede og udfordrende underlag – og altid i forbindelse med en pakkerejse til det pågældende land.

Første udgave af Petra Desert Maraton blev løbet i 2009 med deltagelse af150 løbere. Adventure Maraton-ideen
startede i 1998, da Albatros Travels stifter og ejer, Søren Rasmussen, som led i en større Kina-satsning skabte et maratonløb på Den Kinesiske Mur. Med over 2.500 deltagere blev løbet i Kina en stor succes og inspiration for flere lignende løb i bl.a. Grønland (The Polar Circle Marathon) og Sydafrika (The Big Five Marathon).

I Petra Desert Maraton-pakkerejsen indgår foruden selve løbet et besøg ved Det Døde Hav, indgang og guidet tur i Petra, festmiddag i ørkenen dagen efter løbet, samt diverse transfers og overnatning.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.