Øget EU-milliardstøtte til Femernforbindelse

femerntunnelEU opfordrer Danmark til at søge mere i EU-støtte, hvilket kan give milliard-besparelser på den samlede regning.

EU åbner for, at man fra dansk side kan søge betydeligt mere i EU-støtte til Femernforbindelsen end de 10% af anlægsomkostningerne, man hidtil har kalkuleret med, skriver epn.dk.

Dermed kan Danmark opnå en besparelse i milliardklassen på regningen, som pt. forudses at lande på over 40 milliarder kroner. Danmark skal senest til februar officielt ansøge om EU-støtten, og fra EU opfordrer man til, at Danmark sigter højere end 10%.

Udmeldingen kommer lige før den sidste del af det politiske spil om Femernforbindelsen går i gang. Transportminister Magnus Heunicke ventes at fremlægge anlægsloven for Folketinget inden årets udgang, og den forventes endeligt vedtaget i starten af 2015.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.