Øget kontrol inden USA-rejsen

Customs+Border+Protection+Screen+Travelers+8DY3jKqctItlDer skal for fremtiden svares på endnu flere spørgsmål i den elektroniske ansøgning forud for rejse til USA, hvor man frygter for Syrien-krigere med vestlige pas.

USA’s indenrigsminister Jeh Johnson: ”Vi tager disse skridt for at skærpe sikkerheden for lande, der er med i vores program for visumfrihed. Vi vil vide mere om de rejsende, der kommer fra lande, hvor der ikke kræves visum”.

De amerikanske myndigheder er bekymret for de sikkerhedstrusler, der knytter sig til radikalisering af udlændinge, der tager til Syrien for at kæmpe. Mange af dem har vestlige pas og kan komme gennem lufthavne uden at skabe mistanke, skriver dr.dk.

38 lande er med i programmet, der fritager deres statsborgere for visum til USA. Det er blandt andre Danmark, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, samt flere andre europæiske lande og Japan, Singapore, Taiwan og Sydkorea. De kan opholde sig i USA i op til 90 dage uden visum, men skal udfylde en elektronisk indrejseansøgning inden.

”Den kommer til at omfatte yderligere data fra passet, kontaktinformationer og andre mulige navne, som en person kunne anvende – for eksempel forældres navne”, siger Jeh Johnson.

Flere medlemmer af Kongressen har forsøgt helt at få ophævet ’Visa Waiver’ programmet på grund af truslen fra radikale islamister.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.