Øget sikkerhed på Phuket

Thailands største ferieø indfører sikkerhedszoner for at de mange millioner udenlandske turister kan føle sig mere sikre.

Turisterne placeres i nye ’sikkerhedszoner’ som led i politiets indsats. Politiet har også anmodet regeringen om yderligere 5.000 betjente på Phuket for at kunne slå hårdere ned på lokale kriminelle, skriver avisen.dk.

Antallet af overfald og tyverier er steget på ferieøen. Flere rejsearrangører fraråder blandt andet gæsterne mod at leje jetski på strandene, fordi der er talrige eksempler på, at kunder afkræves store beløb efter endt leje som betaling for påståede skader.

Men der er også meget alvorligere hændelser, som da en australsk rejsebureaukvinde sidste år mistede livet efter to lokale mænd stjal hendes taske.

Sagen har fået store konsekvenser for den australske turiststrøm:

”Jeg vil tro, at 30-35% er holdt op med at komme tilbage til Phuket, siger australieren Steve Wood, der driver forretning på Phuket. ”Jeg er sikker på, at folk i rejsebranchen derhjemme ikke sender landsmænd herover, når de har været vidner til en hændelse som den. Det er rigtig, rigtig skidt for Thailand”.

Omkring seks millioner turister besøger Phuket hvert år og på ethvert tidspunkt året rundt er der omkring 25.000 australske turister på øen.

”I de fleste tilfælde bliver turisterne udnyttet, men nogle bliver også involveret i slagsmål eller bliver angrebet af tasketyve”, siger Peerayut Karajedee, vicepolitichef i Phuket, til ABC News.