Også SF’ere kræver særordning for jyske lufthavne.

Oprøret mod rød bloks forslag om 75 kr. på alle flyverejser ud af Danmark er ikke populær i Aalborg. Detbatten blev bl.a. startet af socialdemokraten Orla Hau og er fulgt op af en markant placeret socialdemokrat Bjarne Lausten.

Nu siger den socialdemokratiske folketingsmedlem Per Husted fra Mariager Fjor Kredsen i dag til Jyllands Posten: ”Den afgift rammer Aalborg Lufthavn urimeligt hårdt, og vi skal ind og se på, hvordan den kan gøres rimelig.”

Det er næppe nogen hemmelighed, at luftfartsafgiften ligesom betalingsringen om København er SF’s krav til det ny regeringsgrundlag, hvis rød blok vinder.

Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at Kristen Touborg fra SF i dag siger til avisen:” Vi er nødt til at se på de områder, der ikke har ordentlig kollektiv trafik. I de områder skal vi se på en anden model. Det gælder lufthavnene i Aalborg, Karup, Sønderborg og Rønne.”

Rønne er holdt uden for planen, fordi bornholmerne er særligt afhængige af flyruten til København for ikke at blive yderligere isoleret.

 

Skrevet af redaktionen