Også Tivoli klager over den høje danske moms

”Den største udfordring er prisniveauet i Danmark. Mange omkringliggende lande har sænket momsen kraftigt på hotelovernatninger og restauration. Det gør det rigtig dyrt at være turist i København,” siger Claus Dyhr til RB-Børsen.

 

Tivoli offentliggjorde søndag regnskab for første halvår. På bundlinjen steg underskuddet til 54,3 mio. kr. mod 46,4 mio. samme periode sidste år. Og Tivoli har indtil videre haft 151.000 færre gæster i forhold til året før.

 
Claus Dyhr håber, at det nye "Tivoli Hotel" vil hjælpe til at skaffe flere turister til København og i Tivoli. Tivoli-hotellet, der drives af Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, har 402 værelser.

 

”Vi har ramt et marked for børnefamilier, som gerne vil have et lidt mere tematiseret hotelværelse i København. Vi håber, at hotellet vil skabe rigtig meget trafik til Tivoli,” siger Claus Dyhr.

 

Tivoli søgte i foråret licens til et kasino i H. C. Andersen Slottet. Afgørelsen fra Justitsministeriet kommer i efteråret.

 

Claus Dyhrs udtalelser om problemerne med den høje danske moms, går i tråd med, hvad formand for Horesta i hovedstadsregionen, Allan Agerholm, tidligere på måneden sagde til Take Off:

”Det går stødt og roligt ned ad bakke. Københavns hoteller havde sidste måned 3 % flere gæster end juli 2009 og endte med en belægning på 76 %. Men gæsterne betaler i snit mindre nu for hotelværelserne pga. hård konkurrence fra udlandet og som følge af nye hoteller.”

 
”Konkurrencen mod andre storbyer i Europa er hård – her får man typisk et godt hotelværelse med morgenmad for ca. 100 euro. Men 750 kr. er ikke nok indtægt for et bedre hotel i København, ud af de penge skal vi betale relativt høje lønninger, morgenmad, rengøring af værelser osv. Havde vi ikke den høje moms på hotelværelser kunne vi bedre konkurrere og dermed tiltrække flere gæster. Problemet bliver værre; vi er trængt – også fordi der er meget lavere moms på hoteller i vores nabolande,” sagde Allan Agerholm.

 

Allan Agerholm er til daglig direktør for 4-stjernede Crowne Plaza-hotel i Ørestad. Hans eget hotel med 366 værelser er et af de nye, der er åbnet de seneste år og har forøget antallet af hotelværelser i København med ca. 2.000 til nu 14.000.

 

Sidste år åbnede CabInn Metro i Ørestad med 710 værelser, Arp-Hansen Hotel Group åbnede også i efteråret sit hidtil største hotel, Wake Up, på Kalvebod Brygge med 510 værelser og i samme kompleks har Arp-Hansen netop taget sit nye Tivoli Hotel i brug. Næste år står Nordens største hotel, Bella Hotel, med 814 værelser klar ved Bella Center.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten